De Vernieuwing


Skogsfloating nodigt je uit om in De Vernieuwing te gaan staan met jouw bedrijf en je eigen leiderschap. Niet alleen inspiratie opdoen maar daadwerkelijk van het idee tot en met de uitvoering, met resultaat!

Plaats je organisatie in de vernieuwing

Een nieuw begin, een bewuste keuze, een verandering, de uiteindelijke vernieuwing die je al zo lang wilt?

  • Snel, sneller, snelst …
  • Verandering, verbetering, innovatie, disruptie …
  • Doelen, regels, implementatie, resultaat…
  • Leiderschap, dualiteit, service en plicht, evenwicht en harmonie, aanpassingsvermogen, diplomatie en samenwerking, relaties en partnerschappen …

“Er gebeurt iets bijzonders als je in Skogsfloating ligt en wiegt, terwijl je kijkt naar de onregelmatige patronen van de lucht en de zwaaiende takken in de bomen. Je bent op jezelf, beschermd en toegedekt met een deken. Je creëert letterlijk rust en ruimte in je denken en doen.” – Deelnemer team

Skogsfloating nodigt je uit om in De Vernieuwing te gaan staan met jouw bedrijf en je eigen leiderschap. Niet alleen inspiratie opdoen maar daadwerkelijk van het idee tot en met de uitvoering, met resultaat!


Meer informatie

Wil je graag meer informatie over Plaats je organisatie in de vernieuwing?

Nieuwe verbindingen

Skogsfloating realiseert nieuwe verbindingen en inzichten met impact, zorgt voor verdieping, inspiratie en rust. De Vernieuwing creëert de juiste omgeving zodat alle ideeën, organisatorisch, commercieel, persoonlijk, mensgericht of strategisch tot realistische plannen kunnen worden omgezet.

Mirjam Willaert en José Hendrikx verbinden de creaties met elkaar en faciliteren jouw droom die werkelijkheid wordt aan de hand van praktische en pragmatische oplossingen, werkvormen, reflectiemomenten en actieplannen.

Vele onderzoeken wijzen uit dat een strategie vaak moeizaam tot uitvoering komt, dat moderne leiders vaak worden gedwongen, door allerlei omstandigheden, om hun focus te verliezen. Dat organisaties niet goed weten hoe alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Plaats je organisatie in de vernieuwing geeft hiervoor een duidelijke richting en richtlijn, geeft praktische en pragmatische handvaten en benut het menselijk leervermogen (70-20-10) optimaal door peerlearning, casuïstiek, persoonlijke groei en het ontwikkelingen van duurzame relaties ook na dit traject.

Image