Grenzen aangeven


Het doel van de training “grenzen stellen” is om medewerkers inzichten te geven in hun eigen grenzen, een stuk bewustwording waar hun grenzen zijn en hoe ze deze kunnen aangeven.

Veerkracht in je werk

Skogsfloating training: Om duurzame inzetbaarheid van personeel in de zorg te vergroten. Ben jij ook zo’n medewerker in de zorg met een groot ‘zorghart’? Daar mag je trots op zijn, want zorgen voor de ander is mooi. Het kent echter ook valkuilen:

 • Je kunt te veel gaan zorgen voor de ander en vergeten voor jezelf te zorgen.
 • Je bent te druk met de dagelijkse werkzaamheden en gaat maar door en door.
 • Er is veel onderbezetting en daardoor voor jou en de andere nog werkende collega’s een grote werkdruk.

Stap ook jij weleens in een van die valkuilen? En wil je ook eens op een dieper niveau naar jezelf kijken? Dan is deze eendaagse training jouw kans om écht te leren je grenzen aan te geven zonder daar een vervelend gevoel aan over te houden. De training is zowel geschikt voor zorgmedewerkers die direct met cliënten of patiënten werken als voor medewerkers van het secretariaat.


"Heerlijk vrij & ontspannen in de natuur tot jezelf komen, waardoor voor mij volop ruimte ontstond voor reflectie en inspiratie.
Dankjewel daarvoor!"

Jessie Hinten

Skogsfloating: rust en ruimte

In deze Skogsfloating-training krijg je snel inzicht in hoe het komt dat jij het moeilijk vindt om je grenzen aan te geven. Skogsfloating is een plek, verscholen in het schitterende bos op het landgoed van Kapellerput in Heeze, waar twaalf zwevende ‘Skogs-chairs’ samen een cirkel vormen, vanuit het midden met elkaar verbonden. Dit unieke concept maakt het mogelijk in extreem korte tijd letterlijk rust en ruimte in ieders denken en doen te creëren. Het biedt jou en de andere deelnemers de mogelijkheid heel snel tot de kern van jezelf te komen. Vandaaruit krijg je inzichten en word je je bewust van je eigen handelen én van je vaste patronen. Dat helpt je keuzes te maken en te ontdekken wat je hierin zou willen veranderen.

Wat erin zit voor jou:
 • Je ontdekt waarom jij moeilijk je grenzen kan stellen.
 • Je weet beter te (h)erkennen wat je wel en niet wilt.
 • Je maakt makkelijker keuzes op het gebied van werk en privéleven.
 • Je kunt meer opkomen voor wat jij wilt en nodig hebt, zónder schuldgevoel.
 • Je ervaart de kracht van jouw nieuwe handelen.
Waar de training op drijft:
 • herkennen en erkennen van jouw grenzen
 • omgaan met belemmerende gedachten en gevoelens
 • persoonlijk stappenplan
Over Andrea Reinders, de trainer:

Andrea heeft ruim 30 jaar ervaring als teamleider en-coach, onder meer bij het Landelijk Koninklijke Kentalis. Met haar charismatische, rustige uitstraling weet zij zonder moeite sturing te geven aan groepsprocessen en individuele talenten bloot te leggen. Ze duikt echt in de groep en komt zo snel tot de kern van spelende issues. Die pakt ze met behulp van de natuur als reflectiemiddel voortvarend aan, met oog voor ieders persoonlijke rol en behoeftes.

Investering:

De kosten voor de training bedragen €95,00. (exclusief btw). De prijs is inclusief een koffie/thee arrangement bij Kapellerput.

Aantal deelnemers:

minimaal 6 (Als er binnen uw organisatie minimaal 6 deelnemers zich willen opgeven dan kunnen we in overleg een gewenste datum met u inplannen.)

Datum:

30-10-2019   |    13.00 – 17.30 uur

Aanmelden:

Meld je hier aan en we nemen contact met je op.

Skogsfloating behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de training niet door te laten gaan. De reeds aangemelde deelnemers krijgen een nieuwe datum aangeboden of het bedrag geretourneerd.