Weetjes over Skogsfloating


Meer over Skogsfloating. De laatste nieuwtjes, in de media, research en meer.

Skogsfloating Nieuws

•  Uitnodiging: Ervaar de kracht van Skogsfloating.

Onderscheid jezelf als trainer met Skogsfloating. Trainingen verzorgen in een zaal, in een conferentieoord, op een fantastische industriële locatie of zelfs buiten in het bos: in principe kan iedere trainer dit. Maar een training verzorgen waar jij je deelnemers laat zweven in een bos… dat is wel een heel bijzondere ervaring! En deze manier van trainen kan veel toevoegen aan de impact van jouw training! Wil jij de impact van jouw trainingen vergroten? In het voorjaar bieden we vier keer een sessie van twee uur aan om Skogsfloating te kunnen ervaren.

De impact van Skogsfloating is diepgaand
De speelse trainingslocatie Skogsfloating staat midden in een schitterend bos op het landgoed van Kapellerput. Speciale zwevende stoelen in cirkelvorm, zorgen voor een gevoel van veiligheid, gelijkwaardigheid en saamhorigheid. Gebaseerd op de krachtige werking van de natuur, geeft dit unieke concept een compleet nieuwe dimensie aan teambuildings, trainingen en meetings. In de Skogsfloating kom je direct bij de essentie van verschillende thema’s. Als je het tweedaagse certificeringsprogramma tot Skogsfloating trainer volgt kan jij dit ook aanbieden aan je klanten en integreren in je trainingsprogramma’s.

Wanneer: Woensdag 20 maart 2019 of zaterdag 6 april 2019
Tijden: Sessie 1: 10.00 – 12.00 uur of sessie 2: 14.00 – 16.00 uur
Meer informatie: Kijk voor meer informatie op https://www.kapellerput.nl/concept/skogsfloating
Aanmelden: Stuur een mail met je naam, telefoonnummer, gewenste dag en tijd naar meetingdesign@kapellerput.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging.
Ps. Er is natuurlijk ook gelegenheid om te netwerken met collega trainers/coaches/facilitators

•  Hoe werkt Skogsfloating?

Stel je voor; je legt je hoofd op je kussen en gaat bijna slapen. Nét voordat je in slaap valt bereid je brein zich voor op diepe slaap en een wereld vol dromen. In dit stadium leggen je hersenen vrije connecties tussen allerlei zaken die spelen of zich hebben afgespeeld in je dag. Hier worden goede ideeën geboren. Deze momenten passeren snel en worden meestal gemakkelijk vergeten. Skogsfloating creëert een vergelijkbaar niveau van ontspanning, zodat je deze bron van inspiratie en creativiteit actief aan kunt boren.
   ‘De beste en meest verbindende bedrijfstraining in jaren.
   Zowel met de natuur als met elkaar – ik raad het iedereen aan!’ Hilde
Er gebeurt iets bijzonders wanneer je ligt en wiegt terwijl je kijkt naar de onregelmatige patronen van de lucht en de zwaaiende takken in de bomen. Je hoort het sluimerende geluid van de natuur, vogels die zingen, de wind suist en je ervaart een gevoel van gewichtloosheid, van zweven, van vrijheid. Terwijl ons brein alle verbindingen opnieuw legt, ontstaat er ruimte. Nieuwe ideeën, nieuwe associaties en nieuwe perspectieven op oude vragen of problemen hebben hier de tijd en de kans om aan de oppervlakte te komen.

•  Opleiding certified trainer

Met het unieke Skogsfloating-concept kun je je als trainer onderscheiden, het rendement van trainingen en vergaderingen verhogen en tegenwicht bieden aan werkdruk en stress. Wil je zelf Skogsfloating inzetten voor een training of een event? Volg dan ons tweedaagse training. Lees meer over het certificeringsprogramma.

•  In de media

Eindhovens Dagblad – VIDEO  – Vergaderen of brainstormen? Dat doe je aan een grote tafel in een meestal saaie ruimte. Maar het kán ook anders.
Liggend in een hangmat bijvoorbeeld, in een kring van twaalf, midden in de natuur. Waar lustig kwinkelerende vogeltjes zelfs de meest verstokte vergadertijger tot rust én vooral op nieuwe inzichten en ideeën moet brengen. 

Heeze – Leende 24– VIDEO -Het Zweedse Skogsfloating betekent vrij vertaald zweven in het bos. Dinsdag 5 juni was de Nederlandse primeur in Heeze, midden in de natuur bij Kapellerput. 

Greater Venues
Dat vergaderen heus niet altijd in een vergaderzaaltje hoeft te gebeuren, dat wisten we natuurlijk al lang. Maar het is goed om te zien dat locaties blijven vernieuwen en experimenteren met nieuwe concepten. Kapellerput in Heeze installeert  een mooi nieuw meeting concept, Skogsfloating, gebaseerd op de krachtige werking van de natuur. Klinkt zweverig? Dat is het ook: Skogsfloating betekent vrij vertaald ‘zweven in het bos’.Lees meer

Kapellerput – update Mirjam Willaert haalde Skogsfloating naar Nederland. Zij is gefascineerd door de natuur. En door alles wat met creativiteit te maken heeft. Die fascinatie gebruikt ze in haar onderneming Pulse to Move, een broeinest voor succesvolle professionals en innovatieve bedrijfsconcepten. “Ik zoek altijd manieren om creativiteit bij mensen te stimuleren.” Skogsfloating is daarvoor een heel mooi middel. Lees meer.