Weetjes over Skogsfloating


Meer over Skogsfloating. De laatste nieuwtjes, in de media, research en meer.

Skogsfloating Nieuws

•  Uitnodiging 6 april: 
    Ervaar de kracht van Skogsfloating.

Onderscheid jezelf als trainer met Skogsfloating. Trainingen verzorgen in een zaal, in een conferentieoord, op een fantastische industriële locatie of zelfs buiten in het bos: in principe kan iedere trainer dit. Maar een training verzorgen waar jij je deelnemers laat zweven in een bos… dat is wel een heel bijzondere ervaring! En deze manier van trainen kan veel toevoegen aan de impact van jouw training! Wil jij de impact van jouw trainingen vergroten? In het voorjaar bieden we vier keer een sessie van twee uur aan om Skogsfloating te kunnen ervaren.

De impact van Skogsfloating is diepgaand
De speelse trainingslocatie Skogsfloating staat midden in een schitterend bos op het landgoed van Kapellerput. Speciale zwevende stoelen in cirkelvorm, zorgen voor een gevoel van veiligheid, gelijkwaardigheid en saamhorigheid. Gebaseerd op de krachtige werking van de natuur, geeft dit unieke concept een compleet nieuwe dimensie aan teambuildings, trainingen en meetings. In de Skogsfloating kom je direct bij de essentie van verschillende thema’s. Als je het tweedaagse certificeringsprogramma tot Skogsfloating trainer volgt kan jij dit ook aanbieden aan je klanten en integreren in je trainingsprogramma’s.

Wanneer: Zaterdag 6 april 2019
Tijden: Sessie 1: 10.00 – 12.00 uur of sessie 2: 14.00 – 16.00 uur
Meer informatie: Kijk voor meer informatie op www.kapellerput.nl/concept/skogsfloating
Aanmelden: Stuur een mail met je naam, telefoonnummer, gewenste dag en tijd naar meetingdesign@kapellerput.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging.

•  18 april Nationale secretaressedag 2019
   Out off office Day

Op 18 april organiseert Andrea Reinders voor secretaresses een inspiratiedag in de Skogsfloating. Deze speelse locatie staat midden in het schitterende bos op het landgoed van Kapellerput te Heeze. Je geniet van een ultieme combinatie: in de natuur zijn, inspiratie krijgen en een uitgebreide lunch. Op deze dag worden de secretaresses in het zonnetje gezet! Misschien ook letterlijk als het weer meedoet. Maar een ding is zeker, dit wordt een waardevolle dag.

Andrea Reinders is Skogsfloating Professional en teamcoach. Ze geeft verschillende trainingen in de skogsfloating. Andrea komt snel tot de kern van spelende issues en deze pakt ze met behulp van de natuur als refelectiemiddel voortvarend aan, met daarbij oog voor ieders persoonlijke rol en behoeftes. We nemen je deze dag mee naar buiten en kan je genieten van een unieke evaring in de Skogsfloating waarin je de tijd en ruimte krijgt om even stil te “liggen” en te reflecteren.
Skogsfloating creëert letterlijk rust en ruimte in ieders denken en doen. Het gevoel van gewichtloosheid biedt ontspanning en stimuleert de creativiteit. Deze ingredieenten samen geven je de gelegenheid om op een dieper niveau te reflecteren op waar je staat en wat je nog wil.

Wanneer:
Donderdag 18 april 2019. We beginnen om 09.30 uur met ontvangst met koffie en thee. Deze dag zijn we veel buiten en we beëindigen de dag om 17.00 uur.
Kosten:
Op de nationale secretaressedag bieden we deze dag voor €280,00 aan met een minimale deelname van 6 personen. De normale prijs van deze dag is €380,00. Deze prijs is inclusief een dag arrangement bij de Kapellerput (onbeperkt koffie, thee en lunchbuffet in het restaurant).
Als er binnen uw organisatie minimaal 6 secretaresses zich willen opgeven dan kunnen we in overleg een gewenste datum met u inplannen.
Aanmelden:
Stuur een mail onder vermelding secretaressedag en je naam en telefoonnummer naar meetingdesign@kapellerput.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging.

•  Hoe werkt Skogsfloating?

Stel je voor; je legt je hoofd op je kussen en gaat bijna slapen. Nét voordat je in slaap valt bereid je brein zich voor op diepe slaap en een wereld vol dromen. In dit stadium leggen je hersenen vrije connecties tussen allerlei zaken die spelen of zich hebben afgespeeld in je dag. Hier worden goede ideeën geboren. Deze momenten passeren snel en worden meestal gemakkelijk vergeten. Skogsfloating creëert een vergelijkbaar niveau van ontspanning, zodat je deze bron van inspiratie en creativiteit actief aan kunt boren.
   ‘De beste en meest verbindende bedrijfstraining in jaren.
   Zowel met de natuur als met elkaar – ik raad het iedereen aan!’ Hilde
Er gebeurt iets bijzonders wanneer je ligt en wiegt terwijl je kijkt naar de onregelmatige patronen van de lucht en de zwaaiende takken in de bomen. Je hoort het sluimerende geluid van de natuur, vogels die zingen, de wind suist en je ervaart een gevoel van gewichtloosheid, van zweven, van vrijheid. Terwijl ons brein alle verbindingen opnieuw legt, ontstaat er ruimte. Nieuwe ideeën, nieuwe associaties en nieuwe perspectieven op oude vragen of problemen hebben hier de tijd en de kans om aan de oppervlakte te komen.

•  Opleiding certified trainer

Met het unieke Skogsfloating-concept kun je je als trainer onderscheiden, het rendement van trainingen en vergaderingen verhogen en tegenwicht bieden aan werkdruk en stress. Wil je zelf Skogsfloating inzetten voor een training of een event? Volg dan ons tweedaagse training. Lees meer over het certificeringsprogramma.

•  In de media

Eindhovens Dagblad – VIDEO  – Vergaderen of brainstormen? Dat doe je aan een grote tafel in een meestal saaie ruimte. Maar het kán ook anders.
Liggend in een hangmat bijvoorbeeld, in een kring van twaalf, midden in de natuur. Waar lustig kwinkelerende vogeltjes zelfs de meest verstokte vergadertijger tot rust én vooral op nieuwe inzichten en ideeën moet brengen. 

Heeze – Leende 24– VIDEO -Het Zweedse Skogsfloating betekent vrij vertaald zweven in het bos. Dinsdag 5 juni was de Nederlandse primeur in Heeze, midden in de natuur bij Kapellerput. 

Greater Venues
Dat vergaderen heus niet altijd in een vergaderzaaltje hoeft te gebeuren, dat wisten we natuurlijk al lang. Maar het is goed om te zien dat locaties blijven vernieuwen en experimenteren met nieuwe concepten. Kapellerput in Heeze installeert  een mooi nieuw meeting concept, Skogsfloating, gebaseerd op de krachtige werking van de natuur. Klinkt zweverig? Dat is het ook: Skogsfloating betekent vrij vertaald ‘zweven in het bos’.Lees meer

Kapellerput – update Mirjam Willaert haalde Skogsfloating naar Nederland. Zij is gefascineerd door de natuur. En door alles wat met creativiteit te maken heeft. Die fascinatie gebruikt ze in haar onderneming Pulse to Move, een broeinest voor succesvolle professionals en innovatieve bedrijfsconcepten. “Ik zoek altijd manieren om creativiteit bij mensen te stimuleren.” Skogsfloating is daarvoor een heel mooi middel. Lees meer.