Weetjes over Skogsfloating


Meer over Skogsfloating. De laatste nieuwtjes, in de media, research en meer.

Skogsfloating Nieuws

Hoe werkt Skogsfloating?

Stel je voor; je legt je hoofd op je kussen en gaat bijna slapen. Nét voordat je in slaap valt bereid je brein zich voor op diepe slaap en een wereld vol dromen. In dit stadium leggen je hersenen vrije connecties tussen allerlei zaken die spelen of zich hebben afgespeeld in je dag. Hier worden goede ideeën geboren. Deze momenten passeren snel en worden meestal gemakkelijk vergeten. Skogsfloating creëert een vergelijkbaar niveau van ontspanning, zodat je deze bron van inspiratie en creativiteit actief aan kunt boren.

‘De beste en meest verbindende bedrijfstraining in jaren.
Zowel met de natuur als met elkaar – ik raad het iedereen aan!’ Hilde

Er gebeurt iets bijzonders wanneer je ligt en wiegt terwijl je kijkt naar de onregelmatige patronen van de lucht en de zwaaiende takken in de bomen. Je hoort het sluimerende geluid van de natuur, vogels die zingen, de wind suist en je ervaart een gevoel van gewichtloosheid, van zweven, van vrijheid. Terwijl ons brein alle verbindingen opnieuw legt, ontstaat er ruimte. Nieuwe ideeën, nieuwe associaties en nieuwe perspectieven op oude vragen of problemen hebben hier de tijd en de kans om aan de oppervlakte te komen.

Opleiding certified trainer

Met het unieke Skogsfloating-concept kun je je als trainer onderscheiden, het rendement van trainingen en vergaderingen verhogen en tegenwicht bieden aan werkdruk en stress. Wil je zelf Skogsfloating inzetten voor een training of een event? Volg dan ons eendaagse training. Lees meer over het certificeringsprogramma.

In de media

Eindhovens Dagblad – VIDEO  – Vergaderen of brainstormen? Dat doe je aan een grote tafel in een meestal saaie ruimte. Maar het kán ook anders.
Liggend in een hangmat bijvoorbeeld, in een kring van twaalf, midden in de natuur. Waar lustig kwinkelerende vogeltjes zelfs de meest verstokte vergadertijger tot rust én vooral op nieuwe inzichten en ideeën moet brengen. 

Heeze – Leende 24– VIDEO -Het Zweedse Skogsfloating betekent vrij vertaald zweven in het bos. Dinsdag 5 juni was de Nederlandse primeur in Heeze, midden in de natuur bij Kapellerput. 

Greater Venues
Dat vergaderen heus niet altijd in een vergaderzaaltje hoeft te gebeuren, dat wisten we natuurlijk al lang. Maar het is goed om te zien dat locaties blijven vernieuwen en experimenteren met nieuwe concepten. Kapellerput in Heeze installeert  een mooi nieuw meeting concept, Skogsfloating, gebaseerd op de krachtige werking van de natuur. Klinkt zweverig? Dat is het ook: Skogsfloating betekent vrij vertaald ‘zweven in het bos’.Lees meer

Kapellerput – update Mirjam Willaert haalde Skogsfloating naar Nederland. Zij is gefascineerd door de natuur. En door alles wat met creativiteit te maken heeft. Die fascinatie gebruikt ze in haar onderneming Pulse to Move, een broeinest voor succesvolle professionals en innovatieve bedrijfsconcepten. “Ik zoek altijd manieren om creativiteit bij mensen te stimuleren.” Skogsfloating is daarvoor een heel mooi middel. Lees meer.