Over Skogsfloating


Voor visie, creatie en verbinding.

Zweven in het bos om verder te komen

Skog is in Zweden het woord voor bos, float het woord voor zweven. Skogsfloating staat dan ook voor ‘zweven in het bos’. Wie nu denkt dat Skogsfloating iets zweverigs is, heeft het mis. Skogsfloating is juist een erg efficiënt en effectief middel om in een paar minuten een diepe ontspanning te bereiken, met ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën. Een geweldige – en écht leuke – manier van ervaringsgericht leren en werken. En dat is precies waarom organisaties, trainers, coaches en managers het met zoveel succes inzetten voor trainingen en meetings. Voor visie, creatie en verbinding.

Hoe dan?

Twaalf zwevende Skogs-chairs vormen samen een cirkel, vanuit het midden met elkaar verbonden. Ze liggen verscholen in het schitterende bos op het landgoed van Kapellerput in Heeze. Er gebeurt iets bijzonders als je in Skogsfloating ligt en wiegt, terwijl je kijkt naar de onregelmatige patronen van de lucht en de zwaaiende takken in de bomen. Je bent op jezelf, beschermd en toegedekt met een deken en je hoeft niet bezig te zijn met jezelf staande of zittende te houden. Je creëert letterlijk rust en ruimte in je denken en doen. Je ziet en hoort elkaar vanuit je eigen Skogs-chair, op hetzelfde niveau, gelijkwaardig, veilig, zonder hiërarchische grenzen en zonder poespas.


"De vaste rollen in de groep verdwijnen:
We zijn wie we zijn."

deelnemer


“Reflectie wordt automatisch een onderdeel van de conversatie.
De natuur staat momenten van stilte toe die oprechte input geven in de discussie."

deelnemer

Waarom dan?

Alle ruis die onze communicatie soms zo vertroebelt, valt weg. Zo creëert Skogsfloating de GAP: de ruimte waarin dat wat je gewend bent, dat wat je verwacht, dat wat je interpreteert plaats maakt voor potentieel. Het potentieel van jou als individu, van jou als onderdeel van een organisatie en van jou als mens in deze wereld. Met Skogsfloating ervaar je eigenheid, respect voor wie je bent, wat je hebt en voor je omgeving. Die GAP, dat is de ruimte waarin actie niet meteen hoeft te leiden tot reactie, maar waar plaats is voor reflectie, inspiratie, inzichten, creatie én verbinding. Voor gesprekken met anderen zonder ruis, voor inzicht in waar je (alleen of samen) eigenlijk mee bezig bent en of dat wel of niet zinvol is. Vele malen sneller dan in een traditionele trainingssetting.

Skogsfloating & Kapellerput

Je vindt Skogsfloating in de bossen bij Kapellerput, in Heeze. Het rustgevende landgoed vormt een inspirerende plek. Zowel binnen als buiten is volop ruimte voor werk en ontspanning. Iedere ruimte in en om Kapellerput is met oog voor detail ingericht. Anders dan anders. Gedurfd. Met natuur, mensen en communicatie als terugkerende thema’s. Dat is wat de combinatie van Skogsfloating en Kapellerput zo krachtig maakt.

Skogsfloating combineren we met de diverse mogelijkheden bij Kapellerput, passend bij wat nodig of gewenst is voor de activiteiten. De keuken, de receptie, het restaurant Cambium, de conferentiezalen en het hotel bieden talloze mogelijkheden voor een divers programma waarvan Skogsfloating onderdeel is. Met gebruik van kleine of grote ruimtes, binnen- of buiten, ontbijt, lunch of diner en eventueel ook nog een overnachting. Voor een dagdeel, een hele dag of een meerdaagse training. Bij Kapellerput denken ze graag mee. Weet je welkom!


“Je gaat bijna automatisch in een status van rust en daarna voel je energie en de behoefte om met de juiste vragen aan de slag te gaan. Misschien niet meteen om antwoorden te vinden, maar om een deel te zijn van het geheel dat daar op dat moment aanwezig is en daar je bijdrage aan te leveren."

Een tainer