Grenzen stellen


Het doel van de training “grenzen stellen” is om medewerkers inzichten te geven in hun eigen grenzen, een stuk bewustwording waar hun grenzen zijn en hoe ze deze kunnen aangeven.

Training grenzen stellen (1 dag)

Om duurzame inzetbaarheid van personeel in de zorg te vergroten.
Het is algemeen bekend dat wij als medewerkers in de zorg een groot “zorghart” hebben. Dit zorgen voor de ander is mooi en heeft ook een valkuil.

  • We kunnen teveel gaan zorgen voor de ander en vergeten voor onszelf te zorgen.
  • We zijn te druk met de dagelijkse werkzaamheden en gaan maar door en door.
  • Er is veel onderbezetting en daarom een grote werkdruk voor de nog werkende collega’s.

Dit alles brengt met zich mee dat we vaak over onze eigen grenzen gaan. En als we dit langdurig doen kunnen we een burn-out krijgen. In de zorg is het ziekteverzuim dan ook hoog.
Over het algemeen is er een beperkt opleidingsbudget in de zorg. En als we een opleiding mogen volgen is dit vaak vakinhoudelijk om onze deskundigheid te onderhouden/ bevorderen
 en niet gericht op een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Het doel van de training “grenzen stellen” is om medewerkers inzichten te geven in hun eigen grenzen, een stuk bewustwording waar hun grenzen zijn en hoe ze deze kunnen aangeven. Dit programma is voor medewerkers die op de werkvloer direct met de cliënten/patiënten werken en voor het secretariaat.

Programma Training grenzen stellen ziet er als volgt uit:
Fase 1
Gaat over het vinden van je grenzen, het herkennen en erkennen van je grenzen en zien wat je hierin kunt veranderen. We maken gebruik van de natuur op landgoed Kapellerput. We zetten twee maal het specifieke concept Skogsfloating (zie www.skogsfloating.nl) in. In de Skogsfloating creëren we letterlijk rust en ruimte in ieders denken en doen. En deze ruimte biedt de deelnemers de mogelijkheid heel snel tot de kern van zichzelf te kunnen komen. Vandaaruit krijgen ze inzichten en worden bewust van hun eigen handelen.

Fase 2
Het is belangrijk dat het geleerde een follow-up krijgt. Deze ziet er als volgt uit:
Een terugkomsessie kan eventueel in-company als deelnemers bij één organisatie werken of online als het een individuele inschrijvingen betreft.

Trainer
Andrea Reinders

Kosten
De kosten van fase 1 zijn €245 p.p. (ex btw). De prijs is inclusief een dag arrangement bij de Kapellerput (onbeperkt koffie, thee en lunchbuffet in restaurant). Minimaal 6 deelnemers.
Fase 2 is maatwerk de kosten hiervoor zijn op aanvraag.

PGGM leden bieden we een gratis app aan waarin deelnemers geformuleerde doelen zelfstandig kunnen opvolgen.

Aanmelden
Stuur een mail onder vermelding van je naam, gewenste datum en telefoonnummer naar skogsfloating@pulsetomove.com en we nemen contact met je op.

Als er binnen uw organisatie minimaal 6 deelnemers zich willen opgeven dan kunnen we in overleg een gewenste datum met u inplannen.

“Midden in de natuur, met elkaar verbonden.
Skogsfloating verbind je op een unieke manier met de groep en met jezelf. Doordat je in een geborgen hangmat ligt, voel je veilig en vrij om dingen met andere te delen. Het heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht.”Riëtte en Anne Marie - Kentalis